Måndag, sista februari

Helloo.. nu ska jag alldeles strax cykla iväg mot jobbet!

Imorse var jag på IKSU och körde 1:a passet på andra veckan av "Kenya-programmet", 36 min i 3,55 fart. Det gick fint, men drygt bara att köra på löpband.

Hoppas det blir en relativt lugn kväll på jobbet.

Min vecka är ganska proppfull..

Mån: Jobbar kväll
Tis: Jobbar dag + yoyo-test med Mariehems herrar
Ons: Jobbar kväll
Tors: Jobbar dag + beep eller yoyo-test med Mariehems damer
Fre: Jobbar kväll
Lör: Träning med Mariehems damer, IFK- dag hela dagen med träning, föreläsning och middag? + se UFC:s match och räkna maxlöpningar
Sön: LEDIG OCH FÅR ABSOLUT INTE PLANERAS :P haha. Eller jo, måste förbereda löpprogram för april-juni för både UFC och MSK..

Och sen ska jag också klämma in min egen träning i denna kalender..

Men det är så det ska va.. fullt fart, det är då trivs jag som bäst!!

Träning!

Här kommer ett inlägg om hur en träningsvecka kan se ut för mig..

Varje vecka kan som sagt se väldigt olika ut beroende på hur jag jobbar och om jag har någon tävling som jag ska ladda till. Men jag kör i allafall 3 st kvalitetspass varje vecka, som kan vara allt från snabbdistans, backintervaller, korta intervaller eller längre intervaller. Resten av dagarna kör jag lugn distans och/eller styrka. Försöker också ha en hel vilodag i veckan.

 

Ex så här såg min förra vecka ut:

måndag: Intervaller på Nolia med IFK grabbarna. 4 x 1000 m i snabb fart och med 2-3 min vila + 5 x 200 m med 30 sek vila.

tisdag: Distans 40 min + styrka

onsdag: Intervaller på Nolia med Anna och Cornelia. 15 x 200 m i snabb fart med 200 m joggvila.

torsdag: Lugn distans

fredag: Träning med UFC. Arsenal 5 x 12 x (15 – 5sek) med 90 sek serievila. (Skulle egentligen ha vilat denna dag:P)

Lördag: Vintercupen ”Haga Hill Race”, tävling 4,3 km. + rörlighet och bålstabilitet på Iksu på eftermiddagen.

söndag: Långdistans + rörlighet/stretch på IKSU på eftermiddagen

 

Kommer med lite tips på styrkeövningar lite längre fram!!

Nu blire semla, kaffe och Solsidan med mamma :)


Oslagbart!

Så jäkla kul det var igår :) Förfest hos mig, jag Sofia och Amalia + 6 grabbar.
Det var Anders och hans vänner + Sofias klasskompisar! Sen utgång på Alle efter det och lite efterfest hos mig med sakletning... (?) Kul!!
Märktes att det var löningshelg, massor med folk ute och tiden gick så jäkla snabbt, vi kom in vid halv 23.30 och helt plötsligt är kl 01.50. Lyckad kväll med andra ord.
Idag har jag sovit ut.. till halv 10, eller ja kunde inte sova längre, men skulle behövt sova ännu mer med tanke på att jag somnade vid halv 5.. huga. Får bli en tidig kväll ikväll. Sen har jag följt med Sofia och hennes syster till Media Markt och köpt en Iphone högtalare, så nu jäklar kan jag lyssna på musik :D
Jag ska förresten testa Mariehems herrlag nu på tisdag, ska köra yo-yo test med dom ;)
Jag och Susanne :)
Jag fick en trevlig kommentar om att visa hur en träningsvecka ser ut för mig och komma med lite tips på övningar i gymmet.. det kommer det kommer ;)

Underbara dag!



Det gick, var en jobbig bana med den här jäkla långa backen (600m tror jag) x 2.. huvva. Som ni ser var vi många som sprang, självaste Helena Jansson, världsmästarinnan i orientering, riktigt tufft! Hon småler dessutom i starten.. haha. Jenny var också med!

En tredje plats blev det för mig på tiden 15.49 på den 4,3km långa (korta) banan.. Helena krossade mig med en minut, Jenny med 30 sek.. ah.. det var en bra träning iaf :)

Nu har jag lyssnat på musik, ätit duschat i lugn och ro och ska snart bege mig mot stan!

Livet leker mina vänner!

Lördag = Tävling och fullrulle

Godmorgon!
Efter Great Eastern som förövrigt var hur gott som helst (3 små rätter och friterad banan med glass till efterrätt;), drog vi till Sofia och efter det tog jag bilen hem till mårdis. Hängde en stund med mor och far som var hos grannarna!
Slutade med att jag sov kvar där. Har nyss ätit en bra frukost och ska snart tjuva bilen till Teg för att byta om till löparkläder och sen tillbaka hit.
Kl 10 springer jag en Vintercup-tävling 4,3km. Start och mål där vid ÖK backen (Rönnbärsstigen, backen mot margots tuttar ;P), den banan 2 varv.. huvva.
Resten av dagen ska spenderas på Inter Sport och typ stan, ikväll ser det ut att bli utgång :)
Pappsen drar tilll Portugal med Springtime idag och blir borta i 2 v.. kul för han men tråkigt för mig och mamma. Vi hörs i vanliga fall minst varje dag och ses minst typ 3 ggr i veckan, nu blir det tomt.
Nej dags att dricka upp kaffet och köra mot Teg. Jag beställde en sån där mjölkskummare förresten ;) hihi
Och en till sak, min kära vän Moa åker Vasaloppet ihelgen, eller typ idag!! 9 mil på skidor, hur grymt är inte det?! Jag har som längst "åkt"/sprungit med skidorna i typ 7 km och då ville jag dö..
Haha vafan är det här? :P

Första träningen med UFC gjord! Vad kul de...

img_0866 (MMS)

Första träningen med UFC gjord! Vad kul det var :D och vilka fina grabbar! Det här kommer att bli en rolig säsong!! När jag ska fara därifrån ringer Mariehems herrar och undrar o m jag kan hjälpa dom med yo-yo test nästa vecka! Fan vad kul! Nu blire great eastern med amalia! Vilken jävla bra fredag;)


Pratade nyss med min chef.. Jag ska tydlig...

img_4387 (MMS)

Pratade nyss med min chef.. Jag ska tydligen skolas in på ett nytt ställe i maj, ska ev få jobba på gyn-sidan i sommar! Det är en ganska stressig avdelning har jag för mig! hoppsan, jag som typ nyss börjar komma in i jobbet lite. Fast får ta det som en komplimang, dom litar på mig och tror att jag kommer att behärska det:)


Torsdag dan före löning.. jojo

Sitter i min sköna soffa och planerar  vad jag ska shoppa för min lön.. högst upp på listan står en mjölkskummare från Nespresso!! Sen får vi se.. just nu håller jag på att göra en egen ear cuff med kedja.. Hatar JFR.se.. så jävla ruttna, har fortfarande inte fått mina smycken, beställde den 25/1?? Dom säger att dom inte kan rå för om grejjern gått bort på posten.. klart dom kan, bara att skicka en ny order till mig.. jävla nissar.

Börjar kl 13 idag med, ska köra ett lugnt distanspass innan och även handla lite mat. Imorgon jobbar jag dag och på kvällen har jag min första träning med UFC. Jag är så jäkla taggad!!


Onsdag 23 februari

Godmorgon!

Jag vaknade av mig själv 07.30 imorse.. hade ställt väckaren på 07 för att jag skulle hinna äta frukost i tid. Men telefonjäkeln hade dött och ringde aldrig... tur jag inte jobbade dag idag.

Ska strax jogga iväg (-16 ute) till Nolia och köra 15 x 200 m intervaller med Anna och Cornelia. Börjar bli en tradition att köra intervaller varje mån och ons på Nolia. Det är bra, jag behöver lite fart.

Börjar jobba kl 13, samma sak imorgon och jobbar dag på fredag. Nice.



Ringde min farfar igår och berättade om UFC, han blev stolt. Sen berättade han om hur det går att ta hand om skidspåret, teatern,  att han endast kan gå promenader nu pga kylan, och är visst inte i någon bra form (han fyller som sagt 80 i år..).. haha

Heyhey

Nytränad, nyjobbad, nyduschad och nyäten.. underbart.

Dricker en stor kopp kaffe nu med massor av skummad mjölk, finns en stor risk att jag beställer hem en sån ikväll ;)

Skön dag på jobbet, var resurs så hjälpte till där jag behövdes.. chillchill. Blev intervjuad x 2 idag, av både VK och VF.. huvva :P haha.. vet aldrig vad jag ska säga..

Nu väntar jag in att pappa ska komma hem samt MFFs träning.. sista träningen med dom.. :/

Lite bilder från Thai och min examen..







Grabbarna grus

Sådärja.. check check check..

Jag får tydligen en årslön, guldkort på IKSU, kläder att träna i + 1500 kr i skobidrag för att fysträna UFC, inte illa!

Var på deras träning och sa hej idag, lite pirrigt men dom verkar trevliga. Ska köra första tränignen med dom på fredag, blir spännande och se hur pass bra man orkar hänga med:)

Löpte intervaller med IFK grabbarna efteråt, 4 x 1000 m + 5 x 200m med kort vila.. Fick lite drag hjälp första 2, 1000 m loppen.. 3.15 och 3.14 (grabbarna sprang på 3.07 och 3.08), de andra 2 fick jag springa själv, 3.26 och 3.27 hamnade dom på.. ett hyffsat pass.

Nu ska jag snart sussa. Imorrn jobbar jag dag, sen ska jag träna själv och på kvällen har jag min sista träning med MFF :/ känns lite tråkgit faktiskt. Det är ett völdigt bra gäng och fina tjejer.



Jag och Peppe i Thailand!

Today is the day!



Städat - check
Lagat stor-kok - check
Tvättat - check
Duschat - check
Luncha på TC -
Träffa UFCs tränare -
Presentera mig för deras lag -
Löpa intervaller på Nolia
-

Såja.. nu börjar det pirra lite..

The funeral

Godkväll!

Funderar på att gå och lägga mig snart, har bokat in tvättid imorrn på förmiddagen såklart..

Har haft en skön söndag, sprungit ute (16km), besökt IKSU, blivit bjuden på middag, semla, sett Solsidan hemma hos mamma och pappa. Pappa har också hjälpt mig med UFCs löpprogram, så nu är det klart.

Imorgonkväll ska jag på deras träning och presentera mig för laget samt gå igenom deras löpprogram.. Shit.


Flickorna grus..

Igår hade jag en fullspäckad dag/kväll minst sagt..

Efter lunchen mötte jag upp Anders på IKSU, för ett lätt "stretch" pass.. om ens det.. sen hem duscha och vid 5 träffades jag och Amalia på Ronyas för att äta pizzabuffe, inte helt fel. Sen blev det föris hos Amalia med soff, och vid 8 tog vi bussen mot Berghem för att inta JOnas 25 års fest.. men det blev en snabb visit.. hahaha kan jag nog inte skriva så mkt mer..

Jag tror aldrig jag har skrattat så mkt under en och samma kväll.. haha jag skulle ha filmat hela skiten såskulle ni fått er ett gott skratt.. Tänk er 3 typ livrädda tjejer med partykläder, högklackat, springa som galningar i snöovädret.. hahaha
kvällen slutade iaf på Allstar med bra musik och dans hela natten lång. GÅr aldrig att misslyckas med dom här tjejerna.



Min dag består av träning sen ska jag äntligen hem och träffa min föräldrar, bli bjuden på både middag och semla :)

Ska också skriva klart UFCs löpprogram.

Hahaha rymmarna på rymmen!  Nu mot Allstar!

img_2538 (MMS)

Hahaha rymmarna på rymmen!  Nu mot Allstar!


Tävlingen inställd!!

Blev ingen tävling, alldeles för kallt.. lika bra det. Tävlingen blir nästa helg istället.

Jag, Anna och Cornelia träffades på Nolia och körde 8 x 1000 m med 1 min vila.

Mina km tider:

1:a km: 3.38
2:a km: 3.38
3:e km: 3,36
4:e km: 3.37
5:e km: 3.36
6:e km: 3.37
7:e km: 3.37
8:e km: 3.32

Är ganska svårt att hålla tider när man får springa helt solo.. på sista 1000 m loppet fick Anna dra sista 400 m.. det var mkt lättare psykiskt! Det är kul att träna ihop med andra, det är väldigt fina tjejer och killar,  jag fått många nya  vänner pga löpningen :)

Nu är Malin på g ;)


Jag har fuckat upp igen jag..

Haha har skickat 19 mail till JFR.se och skälllt ut dom för att jag inte fått mina smycken, sagt att det är sista gången jag beställer därifrån, att dom är ruttna, att jag kräver pengarna tillbaka .m.m. Men när jag sen läser villkoren på deras hemsida så står det klart och tydligt att det kan ta 2-14 arbetsdagar från att ordern är sänd.. till att man får grejjerna. Jag fick ett mail den 15 februari om att min order var på väg.. det var 3 dagar sen.. hahaha

Malin Skoog i ett nötskal, hetsar ihjäl alla stackare. Aja men dom förtjänar det säkert..

Just nu sitter jag och väntar kollar in vädret samt kollar på IFKs hemsida för att kolla om tävlingen verkligen blir av idag, -17 är gränsen.. Kl 9 får vi veta om det blir av eller inte. Annars ska jag köra intervaller på Nolia med Anna och Cornelia.. 6-8 st 1000m lopp med 1 min vila i 3,25-3,40 fart..

Annars då, ja blir en lugn dag på stan.. kanske hitta nåt litet till Jonas som fyller 25 år och har fest ikväll som vi ska på..

Vänta in kvällen, äta middag med Amalia!



Hopp-armhävningar körde jag igår med damlaget.. alla klarade 2 x 10 st. bra!

Fredag och - 26 grader.. fyförifaaan

Jävla kyla du gör mig på så förbannat dåligt humör, dra åt satan.. Hur fan ska man skydda ansiktet? Det går ju inte.. snoret förfryser, ögonen, ögonlocken och för at inte tala om näsan.. usch

Idag blir en jävligt stressig dag på jobbet, 3 st ska hem innan lunch och innan dess ska mediciner fixas och hämts ut, reseintyg fixas, transport bokas, en epikris ska skrivas, + en behandling ska startas på en av mina andra patienter, sen ska även allt annat hinnas med som vanligt, ser inte ut att bli någon längre lunch idag inte..

VI har/haft studenter hos oss, jättekul.. men också jättejobbigt :P en del kan snacka ihjäl en och man får knappt skriva ifred för då ska dom distrahera och ställa massa frågor. Jag är inte den som kan säga ifrån heller.. utan sitter mest och "mmar" och ser trevlig ut. Kanske inte heller så bra alla ggr.. haha

Nej ut i kylan, å9ohfdaå9FGHSFBÖSKBDFOI39UR40211+24


Helveettee

150 besökare idag!!!! Shit!! :D

Har inte hänt speciellt mkt spännande idag, bara det gamla vanliga. Steg upp vid halv 8, åt frukost, såg Vakna med the voice, stack mot IKSU och sprang på löpbandet, for hem, duschade och åt och sen iväg mot jobbet.

Och här sitter jag nu, kom hem för ca 40 min sedan, har just fikat lite och ska snart lägga mig.

Har redan påbörjat UFC:s löpprogram.. ska försöka bli klar tills på måndag :)

Imorgon äre jobb som gäller, sen löpning med Mariehemsdamlag kl 17 på Nolia.. blir att ta det lite lugnt för min del.. är ju egentligen min vilodag imorrn, med tanke på Vintercup-tävlingen på lördag.. (om nu kylan försvinner)

Ihelgen blire både chillidill, träning, tävling och fest :D Joni har bla 25 års fest ! Är ledig lördag, söndag och måndag.


Håll i hatten, ta ett djupt andetag, sätt er ner, spotta ut löständerna..

för vet ni vad..

Jag har tackat Ja till att vara fystränare åt UMEÅ FC!!!!! Det är heeeelt sjukt, jag vet! En jävla utmaning men samtidigt jävligt kul! Ska träffa dom på måndag och prata om allt!



Den där blonda lilla saken (flintskallig på bilden) är inte så liten längre, utan ska från och med nu bossa över ett gäng grabbar, och se till att dom håller rätt löptempo osv.. Pappa hjälper såklart till med upplägget och styrkan.



Och en annan bra sak.. från och med April får jag 3-3 schema, alltså jobbar 3 dagar - ledig 3 osv.. blir ca 82 % och får heltidslön.. KUNG. och en till sak.. jag får semester i slutet av augusti :D 1 vecka - 24 dagar :D :D :D


Så fint..



Har just ätit lunch.. sitter nu och lyssnar på youtube klipp.. bra tidsfördriv.

Löpningen gick bra, 15 x 200 m. 5 st i 38-40 sek fart med 30 sek vila, 5 st i 36-38 sek fart med 100 m joggvila, 5 st i 33-34 fart med 1 min stå vila. Kort och bra pass

Nu ska jag vila en halvtimma till sen börja bege mig mot jobbet..

Onsdag och veckans första jobbdag, av tre..

Jajjemen.. men blrjar inte förrän kl 13 så innan det ska jag köra ett intervallpass på Nolia med Anna och Cornelia. 15 x 200 m är det som gäller i olika farter och olika vila..

Sen blire jobbjobb för hela slanten, längtar lite faktiskt. Är halvsegt att vara ledig på en vardag när ingen annan är det..

En annan sak.. jag är så sjukt nervös för att det ska ringa ett samtal närsomhelst om en väldigt stor grej.. men tror inte på det förrän dom verkligen ringer. Shit.

Min käre bror, alldeles för länge sedan vi sågs nu..


Styrka.. är inte min starka sida..

Jag måste bli bättre på att köra benstyrka, framförallt lära mig frivändning, just nu klarar jag 40 kg.. Johanna kör på 65-70 kg.. hon är stark som en björn och snabb som fan också..
Lite övningar som pappa fotade igår.
Sneda situps med vikt
En arms-frivändning? typ
Och slutligen, armhävning med hopp
Nu ska jag ta mig en kaffe med hälften kaffe och hälften bara mjölkskum.. så jäkla gott! Ska köpa en sån mjölkskummare när jag får min lön.

Grammy awards 2011

Sitter i soffan med filten och fikar samtidigt som jag ser lite klipp från Grammy Awards 2011.. Jag älskar Rihanna, hur grym är hon inte? Bruno Mars är inte heller så dålig..

Har på förmiddagen kört ett distanspass på IKSU.. ska snart bege mig dit igen för pass nr 2 och köra lite styrka med Johanna, sen hade jag tänkt mig hem till mor och far för att tigga lite middag innan jag ska träna MFF kl 20.. fullspäckad dag.. men jävligt skön ändå..

Funderar på att sova en stund i soffan.. eller se nåt avsnitt Solsidan kanske? Kan ligga här i 1 h till innan jag måste börja göra mig iordning.


Pers med 21 sekunder!!!!

Jajjemen jag klarade 10.24 på 3000 m. Tack till grabbarna som höll ett jämnt och bra tempo.

1 km på 3.29, 2 km på 3.31, 3 km på 3.24!!

Kvällen avslutades hemma hos Sofia med ost och kex och godis :) Underbart!!

Imorgon är jag ledig igen.. men på schemat står distans + styrka.. sen träna MFF och däremellan bara ligga i soffan och dega..


firar denna dag med en hopp-armhävning (bild snodd från pappas blogg :P)

Uttråkad

Blev bjuden på alla hjärtansdaglunch av min kära mamma :) sitter på mårdis nu och ska strax ta bussen in mot stan.. (vet att jag är lat men det är kallt och jag ska faktistk ladda inför ikväll)..

Ska vid 18 tiden låta IFK grabbarna dra en 3000 m åt mig i 3,30 fart.. få se hur länge jag pallar det..

Ego malin som gillar att ta bilder på sig själv..



Jag och brorsan, vi är inte så lika varann


Alla <3 dag i min röv

Vilket påhitt.. eller kanske kul om man hade en pojkvän.. fast inte ens då var den här dagen särskilt speciell, bara fånig tycker jag. Jag minns att jag kämpade med att göra en cheesecake i hjärtform till min dåvarande kille.. han tog en tugga och sa att det smakade fil och flingor, den enda som åt och tyckte om den var hans farmor :P Jag ville slå in skallen på han, fick inte ett skit tillbaka heller, nej så den här jäkla dagen kan ta sig i röven..

Haha, fast jag kan ändra mig snabbt också, det är ju faktiskt en dag för alla, som man kan fira med sina närmaste vänner och familj också.. :) det ska jag iaf göra! Så det här kommer att bli en bra dag.

Ska snart ner i tvättstugan för att hänga upp tvätten sen iväg och handla lite.. ge mig lite tips på enkla och goda maträtter som inte kräver spec mkt ingredienser och inte heller tar så lång tid ..:P Har ätit blodpuddning några dagar nu, är lite less.

- 22 visar min Iphone att det är ute idag, fyfan.



Ge mig värme tack.

Söndag den 13:e

Vilken dag.. när jag kom till jobbet fick jag höra att en av mina patienter spytt hela natten, när jag gick in till gubben hade han inte hunnit till toan och kräkts på golvet, handfatet och även väggarna var ner kletade.. så där tillbringade jag min förmiddag.. sen försvann bara tiden.. blev en sen 10 min lunch, trycka blodpudding och sen ut och jobba igen.. cytostatikabehandling, utskrivningar, koppla på Ringer dropp, ringa läkare, ge smärtstillande, ta prover.. blododlingar.. springa med prover.. ja you name it.. men kul äre. Jag går typ igång när det är stressigt och mkt att göra.. det är underbart när man känner att man har kontroll på läget och inte behöver fråga om hjälp hela tiden..

Efter jobbet blev det ett besök på IKSU, lugn distans och stretch, sen hem, duscha och iväg mot Sushi bar för att möta upp tjejerna för middag och Solsidan hos Amalia :)

Nu är jag ledig måndag och tisdag!! Lovely

Mina planer för morgondagen:
- tvätta
- handla (småhandlar jämt, icke bra)
- luncha med sofia
- hem och hämta matlådor som mammsen gjort:)
- träna på Nolia, med IFK:gänget, pappsen kommer även förbi:)
- Alla hjärtansdagmys!


Det där med att inte ta med sig jobbet när man kommer hem..

.. kommer jag aldrig att lära mig..

Kvällen har varit lugn.. förutom att en av mina patienter fick en blodpropp i en arm.. armen domnade bort, han tappade känsel i handen och blev alldeles kall.. Jag ringde jour doktorn som kom förbi och tittade till honom. Sakta men säkert kom känseln tillbaka och doktorn ordinerade en högre dos Fragmin. Sen var allt frid och fröjd tills dess att jag strax skulle gå hemåt, då hände det igen.. fast i andra armen.. gubben blev alldeles blek och jag med.. men som tur var släppte den här proppen ganska snabbt så känseln kom tillbaka. Jag ringde återigen läkaren som sa att det inte fanns så mkt att göra.. han har redan blodförtunnande och är en gammal, kärlsjuk man.. Så det var bara att hoppas på att det inte kom några fler nu.

När jag sen kommer in till den här mannen för att säga "godnatt, vi ses imorgon".. får jag till svar  " Jag hoppas det" sen bryter han ihop.
Gubben tar tag i min hand och ber mig att stanna, gråter och är rädd att han ska få en till propp som inte försvinner och som gör att han kanske inte kommer att vakna..

Jag kramar om honom och försöker trösta så gott jag kan. Innan jag lämnar rummet säger han det finaste någon patient sagt till mig hitills som sjuksköterska " Jag känner mig trygg när jag har dig hos mig".

Åh, jag har världens bästa jobb :)



jag kommer att gå in till den här gubben det första jag gör när jag kommer till jobbet imorgonbitti för att kolla att allt är OK.. jag bara måste..


Jag kan inte få nog av den här mannen!!








Jag måste få se honom live!!!!


Vilo dag + jobb!

Sov ut imorse.. vaknade 8.30 av mig själv.. nu har jag just ätit frukost och funderar vad jag ska göra av mina 4h som är kvar innan jag börjar jobba.. :P

Har fått order att inte träna iaf.. sticker nog och handlar lite mat istället på Teg ICA.. och sen kanske duscha mitt dyngiga hår. Det ska jag göra! Bra!

Jobbar kväll idag.. och dag imorrn sen är jag återigen ledig... Igår var det en väldigt lugn kväll. Jag fick chansen att lära känna alla mina patieenter lite bättre.. en del av dom ska hem snart och avlsuta sin behandling hemma nära sin familj och vänner.. andra ska vidare mot Axlagården.. usch :/ vet inte om det är bra eller dåligt att komma nära sina patienter på ett sånt sätt.. men det är svårt att inte låta sig påverkas, för det gör man.


Done and done

I made it.. lekande lätt.. 48 min i 4,04 min/km fart = 11,8 km.. benen pinnade på av sig själv.. det jobbiga var bara att svetten hela tiden letade sig in i mina ögon.. och turkarna slutade aldrig stirra.. men nu var det avklarat.

Nu har jag duschat, ätit och ska börja cykla iväg mot jobbet.. kväll idag 13-21-45 och kväll imorrn.. dag söndag sen är jag ledig igen.. känns som att jag knappt jobbar nåt :P


Laddar mentalt

.. yes.. nu ska jag mot IKSU och löpa 48 min i 4,05 min/km fart.. ska tänka på nåt roligt medans jag springer där på dom där jäkla löparbanden och försöka att undvika att inandas alla hostningar, nysningar och feta gubbars smygfisar.. fyfan




Snyggt va? ;)

Damp, rastlös.. ja nåt fel är det?!

Jag fick ett argt samtal från coach (pappsen) som sa åt mig på skarpen att lugna mig med träningen.. inte köra 2 pass per dag varje gång jag är ledig.. det är sant.. har sprungit totalt 14 mil om man räknar med dom senaste 7 dagarna..

Men vad fan ska man göra när man är ledig då? Jag måste lära mig att varva ner, tillåta mig själv att ligga i soffan en hel dag, läsa en bok, se en film, sticka (?).. eller vad fan som helst :P men det är ju så jävla svårt?!?! Det kliar i kroppen då.. fattar inte..

Efter den trevliga fikastunden med Emelie, cyklade jag till Mariedal för att kolla om mina smycken kommit (det hade dom inte, har skickat ett argt mail åt dom nu), cyklade tillbaka mot stan och handlade, sen till Teg och sen till IKSU för ett lugnt pass.. som blev 40 min "djupstretch", blev svettig av att stretcha, det är jobbigt för att det gör så jäkla ont men efteråt är det jäkligt skönt.. känns som att benen lättar från marken när man går..

Nu har jag just ätit pasta till middag och ska inte röra på arslet på hela kvällen.. bara se tv och äta lite godis;) Har ju min "helg" nu..

Ihelgen blir det en vilodag som sagt!!


10 februari

Dagens att göra/redan gjort:

-
Tränat (15 km lugn distans) [X]
-
Lagat mat (blodpudding och plättar :P) [X]
- Fika med Emelie
- Hem till mor och far och hämta mitt paket + räkningar
- Träning nr 2
- Ligga raklång i soffan och njuta av lugnet

Måste sticka nu!!



Jag har gått från kors till vapen nu ;) haha..

3 mil idag!!

Shit.. var inte tänkt.. hade planerat att jogga fram och tillbaka till IKSU men blev längre än s¨å.. med lite musik i öronen och med nya rosa Nike jackan (köptes idag ;) försvinner liksom tiden.. och vips hade jag sprungit 14 km.. alltså totalt 30 km idag.

Och ja pappa, jag äter bra nu! Känns som att jag äter mest hela tiden.. men det behövs om kroppen ska orka..

Har fikat med Amalia, Hannah och Malin ikväll :) trevligt som alltid!

Nu äre nattinatti!!



Kylan är på väg tillbaka sägs det.. fyfan

Oh na na whats my name..

Jag älskar den här låten!!!





Löpningen gick helt ok.. lite stel i benen från styrkan igår.

Det blev 4 x 400 - 300 - 200 - 100m med lika lång joggvila.. så totalt 8 km, med upp och nerjogg totalt 16 km.

Nu lunch på TC eller Plaza ;)

Onsdag och helg!

Sådärja,.. redan jobbat 3 dagar och nu är jag ledig i 2.. jobbar sen helgen och ledig mån - tis :)

Däckade igår när jag kom hem från all träning.. somnade 22 och vaknade 07, så jäkla skönt att få sova !!

Blev styrka med Johanna igår och lite distans på det.. sen sprang jag hem, åt middag och stack och tränade Mariehems damer, blev totalt 17,5 km löpning för mig igår..

Nu på morgonen blir det intervaller på Nolia med Anna och Cornelia 3-4 x 400-300-200-100m efter det ska jag som vanligt numera luncha med kära mamma på TC eller Plaza, vardagslyx!

Ikväll får jag träffa mina tjejejr!! Blir en fika på stan skulle jag tro :)

Lite inspiration..






Jag villll också!!!

Sista jobbdagen sen "långledighet"

Godmorgon!

Fyfan vad vidrigt det är att kliva upp strax efter 05.. huvva.. jag kliver upp tidigt för att jag kan sitta i lugn och ro och äta frukost.. det är den skönaste starten på dagen kan ag tycka.

Ska strax knata iväg mot jobbet.. alltid när man kommer till jobbet så ställer kroppen och skallen in sig på autopilot känns det som, spelar ingen roll hur trött du är innan för det frösvinner så fort du stämplar in.. sen efter jobbet när man börjar slappna av då kommer smällen.. :P

Nej upp och hoppa. Blir som sagt älskade IKSU efter jobbet.


Slut, trött, mätt och jävligt nöjd.

har suttit i soffan i snart 1,5 h.. första gången jag sitter ned idag om man räknar bort min lunch och frukosten imorse.. är sugen på nåt sött.. men orkar inte lyfta röven och gå mot kylskåpet, läpparna fnasar sönder men känns drygt att sträcka sig efter läppsylet (stavas det så?), benen dunkar, en massage skulle inte sitta helt fel..  det är en underbar känsla.. ett tecken på att man tagit ut sig, musklerna är trötta, kroppen är tömd och endorfinerna sprutar ;)

Full fart på jobbet idag, 7 intag, 3 inskrivningar, ett antal provtagningar, nålsättningar, utskrivningar, m.m. jag känner mig mer och mer varm i kläderna för varje dag som går.

Dagens pass blev 10 x 400 m  med IFK grabbarna på Nolia sen avslutade jag med 3 x 200 m i snabb fart (ca 31-32 sek). Jag var inte alls så där pigg som jag önskat att jag hade varit men jobbet tar nog på mer än vad man kan tro.. nu står / går /springer jag omkring 8- 9 h på dagen + träning på det.. annat var det när man pluggade, satt på röven och läste i 8 h (eller nej max typ 3 h, men ni fattar)..

Nu ska jag göra ett försök och kika i kylskåpet om jaghitta nåt gott.. sen blir nog sängdags för min del.. jobbar dag imorrn med, sen är jag ledig 2 dagar :)

Imorgon blir det ett gympass med Johanna på IKSU !!






bakis-söndag.. eller så inte

Vad underbart det är att komma hem till ett kylskåp fyllt med matlådor och massa mat + en stor fruktskål på bordet. Min mamma är underbar!!

Jag har jobbat kväll idag, slutade 21.45. Gick fint, jag var ensam tillsammans med en undersköterska.

Idag var det patient som länge tittade på mitt efternamn och sen utbrast:
"Malin Skoog.. Skoog men jag känner ju dig.. eller jo, för visst är din pappa L-G Skoog.. ja mina döttrar vet vem både du och din pappa är" Strax efter det ringde hon sin ena dotter och berättade att jag var hennes sjuksköterska.. Haha skumt.. jag har aldrig förr sett människan..

Nåja gårdagen var också tyrevlig.. föris hos mig med Amalia, Sofia och hennes klasskompisar.. utgång på Alle.. halvbra musik.. sen kvällens höjdpunkt var donken där jag träffade på den där söta killen från övik.. som tydligen flyttat hit nu och pluggar till polis :D trevligt..

Veckan ser ut som följande:

Mån: Jobb + Löpning Nolia
Tis: Jobb + Löpning + träna MFF
Ons: LEDIG = Löpning Nolia med Anna + styrka
Tors: LEDIG = träning x 2
Fre: Jobb (kväll)
Lör: Jobb (kväll)
Sön: Jobb (dag)

Ja då vet ni ;) haha


Jag vill tatuera mig!!

Ett litet leende, så lite som kan göra så mkt!!

Skratta, le var glad.. så blir allting mkt roligare och du får oftast leenden tillbaka.

Det värsta jag vet är surpular.. som muttrar och går omkring och ser allmänt less ut, fyfan! Ge er.. och håll er inomhus tills ni blivit gladare. Usch och tvi, haha, så nu var det sagt. Men sen finns det ju dom som ser sura ut i utseendet fast dom kanske inte alltid är det.. obra,.

Intervallerna med Anna gick fint, vi höll en bra fart, blev totalt 14 km imorse.. frukostbuffe på plaza på det sen lite stan med Amalia :)

Nu ser jag friidrotten på Tv4 Sport, dricker Kaffe och lyssnar på lite musik. Ska strax snöra på mig löparskorna igen och jogga mot IKSU för lite styrka/stretch.

Igår blev det 27 km löpning totalt, idag 14 km + 9 km (till och från IKSU) = 50 km (fredag och lördag)

Hann laga storkok imorse också, wookgrönsaker, ägg och nudlar ;) götta.

Ikväll blire föris hemma hos mig, vettefan vilka vi blir men vi blir nog ett ganska stort gäng :)

Den här tjejens skiva är grym!!



Rihanna - What's My Name?
Uploaded by umusic. - Music videos, artist interviews, concerts and more.

Lördag och fortfarande ledig

Godmorgon, uppe med tuppen är jag!

Ska strax möta upp Anna för lite intervaller ute. Helena Jansson är borta över helgen sa hennes sambo igår, det var synd, hade varit grymt att få springa med henne. Efter löpningen blire hotellfrukost på Plaza med Amalia, Sofia, Britta och Linnea :)

Igår shoppade jag en hel del på stan, bla ett nytt snyggt skal till min Iphone, rosa såklart och ett skydd för skärmen, klänning från bikbok, tröjjor från H&M, schampoo, balsam + saltvatten spray från frissan osv.. bra skit ;)

Löpningen med Mariehem gick bra, ganska stor spridning dock.. men jag gillar laget ändå, fina tjejer :)

Resten av den här dagen är inte spec planerad, förutom kvällen då.. äntligen dags för utgång.

Nej dags att snöra på sig skorna och bege sig ut i kylan.. - 9 grader visar min Iphone, hoppas det stämmer och inte är kallare än så..


Fredaag

Efter en hyffsat god nattssömn med drömmar om framförallt jobbet har jag kommit fram till att jag troligtvis inte glömde nåt igår eller gjorde nåt fel.. ;P haha och om jag skulle ha glömt något så är det ju inte hela världen.. eller?

Kl är snart 11 och jag har redan hunnit tvätta, äta frukost, sprungit 14 km och duschat.. nu kl 11 har jag tid hos frissan.. mitt risiga hår ska fräschas till lite. Efter det blir det lunch på TC med kära mamma och sen en snabbfika med Johan.

Vafan ska man ha på sig imorrn? Måste hitta nåt snyggt ;)

Tränar A-laget ikväll också, vi ska springa ute, 4 min -3 - 2 - 1 - 30 sek - 30 - 1- 2 -3 - 4 min.. det ska dom banne mig klara!


Otillräcklig..

.. är ordet...

Jag hade färre patienter idag än nån annan dag men ändå har jag inte riktigt hunnit med allt känns det som.. hade 5 patienter varav 2 väldigt dåliga, och har därför krävt lite mer tid än de andra.. medans prover, kontroller, antibiotika, smärtstillande m.m. skulle ges till dessa två skulle jag också köra igång en cyt.beh, sätta en PVK och hålla igång en annan cyt.beh på dom andra.

Det är ett stressigt jobb, de vet jag och jag gillar att det är mkt att göra. men när man känner att man inte har tid att sitta ner hos varje patient och svara på frågor är det inte så kul... sen är det heller inte så lätt när man har nya underläkare som hela tiden glömmer eller skriver fel ordinationer,  det är inte det lättaste att hålla koll på som ny sjuksköterska..

Sen har jag bara så svårt att släppa allt när jag kommer hem.. tänker hela tiden, "glömde jag signera..  gav jag för mkt morfin, gav jag rätt person rätt cyt, kolllade jag det ena eller det andra osvosv" undra om det försvinner med tiden eler om det alltid kommer att finnas kvar.

Men jag känner att jag växer för varje dag, både inom min yrkesroll men också som person, jag känner att jag klarar av mer än jag själv kan tro ibland!

Nu slutsnackat. Nattinatti




"Fredag"

Sista arbetsdagen sen är jag ledig 2 dagar och går inte på förrän på söndag kl 13.. skönt.

Börjar 13.00 och ska innan dess hinna löpa lite distans och sen köra lite styrka. Kanske handla lite också, äta och duscha.

Vi såg Due Date igår.. rolig film, lite knäpp, typ som Baksmällan ..

Mina lediga dagar ser ut som följande:

Fredag: träning, klippning, luncha med mamma på TC, fika med Johan, träna Mariehems damer, hänga med Amalia
Lördag: löpning med ev Helena Jansson och Anna, frukostbuffe på plaza, stan.., ev pass nr 2, utgång!!




Underbar känsla

Var mkt på jobbet idag, lunch efter kl 14.. tårta kl 15 ;) sen tog jag på mig löpargrejjerna och sprang mot Nolia för att köra intervaller med Anna och Cornelia.

1000m - 800 - 600 - 400 - 200m med 2 min vila..

3,35 på 1000m, 2,40 på 800m, 1,57 på 600m, 1,14 på 400m och 30 sek på 200m

Benen könns grymt lätta :D fyfan vad underbart..

Nu blire chillidill med J.


2 dagar kvar till helg.

Underbart !!!

Lugn kväll ikväll.. 3 sjuksköterskor på 12 patienter.. jobbade med den där surfisken igen.. som dessutom är dyngförkyld, ska jobba med henne imorrn.. sen har vi Calicivirus som sprids på avdelningen.. flera i personalen har blivit drabbade, 4 patienter är isolerade.. jag vägrar åka dit!!

Imorgon ska jag springa intervaller på Nolia med Anna och Cornelia, 1000m-800-600-400-200m i ganska bra fart. Springer dit direkt från sjukhuset när jag slutar..

Imorgonkväll får jag besök av mr J..

nej dags att sova..


1 februari

Godmorgon!

Skönt med lite sovmorgon, ska strax iväg på en löptur och sen ev förbi iksu för lite "styrka" och "stretch".. :P

Igår blev det 12 min i 3,40 fart... nemas problemas.. + löp hem till mårdvägen och löp hem till Teg = tot 16 km.

Jobbar kväll ikväll.. 13-21.45 och imorgon 6.45-15.45.. det är lite drygt att gå från kväll till dag, lika bra att inte gå hem.. :P

Mitt blingbling skal har förresten gått sönder :/ arsle.. måste hitta ett nytt.. iphonen blir så naken annars .. haha



Kanske dags för fröken Skoog att boka en klipptid snart.. håret växer som ogräs..

RSS 2.0