I did it, lätt som en plätt!

Första dagen som sjuksköterska PÅ RIKTIGT! Jag hade fullständig kontroll (nästan) hela tiden, känns skönt.

Men tycker fortfarande att vissa kan dra på smilbanden lite iaf.. eller åtminstonde visa tänderna ibland när dom jobbar.. eller avrför inte pensionera sig i förtid så slipper man jobba med surfiskarna. Klagar på stress, dåliga jobbtider osv.. men byt jobb då eller håll käft. Såja..


Måndag sista januari

Godmorgon.. somnade direkt jag la mig vid 10 igår.. och vaknade strax efter 5 av den där jäkla väckarklockan..

Nu ska jag strax gå iväg mot jobbet.. mår sjukt illa efter frukosten. huvva, känns nästan som jag är på väg att spy.. men ska försöka hålla mig.. usch, kanske är för tidigt för min kropp att äta fruksot?

efter jobbet blir det träning.. ev 12 min i 3,40 fart.. beroende på hur mina ben känns..


Sunday bloody sunday

10.46 en andra plats och en erfarenhet rikare gällande att tävla på bana.. det är svårt det där med att hålla fart.. spec när man springer med killar och bästa tjejen är lite för snabb.. vem ska man då haka på? under 10.40 hade jag varit nöljd.. men men.. bara att ta nya tag. det är bara januari än..

Kul att mina fina vänner var och hejjade på mig :)

Taccobuffe och fotboll har det blivit ikväll + Solsidan och en massa data-pillande i soffan har det blivit.

Imorgon börjar jag jobba själv.. UTAN inskolning.. alltså en sjuksköterska.. på RIKTIGT!!


Dagen med stort D, DM i 3000 m!!

Vaknade för ca  1h sen och åt frukost.. ska trycka i mig ett till mål mat vid 10.30 tiden.. sen är jag förhoppningsvis lagomt fylld med energi till loppet. Känns kul och lite pirrigt förstås.. men inte än.. så länge kvar till start. Startar 13.20.

Igår åt jag grillat hemma hos mor och far sen fikade jag på Waynes med flickorna, och kvällen slutade i soffan hos mig med godis och Solsidan! Skön kväll!

Idag ska jag springa DM och efter det har jag inte mkt mer planerat.. bara vänta in måndagen... min FÖRSTA dag utan inskolning! ojoj..


LEDIG 2 dagar i rad!!!

Godmorgon, fyfan vad skönt att sova ut.. trots att jag var pigg där vid 08.15.. men blev ändå ca 9h sömn! King.

Igår var vi (jag och Sofia) hos min Amalia som kommit hem från Spanien, vi har inte umgåtts på över en vecka.. Lets dance och massa götta framför tvn och lite Solsidan på det :)

Idag står lugn träning på schemat.. stan och leta espressokoppar, träningsbyxor, lite annat smått och gått sen ska jag och Amalia se cupen. Och ikväll får jag äntligen träffa lille Moe som är hemma från Sundsvall :)

Jag är så jävla laddad för imorrn!! Satan! Satsar på under 10.40 om det går..

Kanske bjuder in mig själv på middag hemma hos mor och far ikväll.. igår blev det finmiddag i form av tonfiskröra och makaroner.. fredagsmys ;) haha..


Peppe Lindholm eller Snabba Cash killen?

Fredag!!

Godmorgon, klockan 05.15 ringde min väckarklocka, har just tryckt i mig frukost och ska snart knata iväg mot sjukhuset:) Tar alltid massa tid att hämta kläder osv i källaren.. sen vill jag hinna läsa på om alla patienter i lugn och ro.

Igår körde jag som sagt 400 m lopp på Nolia, det gickfint.. förutom att 78 små barn var i vägen hela tiden. Jag höll tiderna hyffsat ändå, mellan 40 sek varv - 36 sek varv.. testade både med och utan spikskor, men har bestämt mig för att köra utan spikskor på söndag, vaderna är inte riktigt vana än..

YoYo-testet med Mariehem var väl inte lysande direkt.. det är inte så konstigt heller med tanke på hur många som alltid har förhinder eller fått tillåtelse att springa ensam pga både det ena och det andra.. nej huvva... nu äre dags för en 'ndring. För några år sen hade vi test-värden som inte alls var spec långt ifrån UIK:s gamla värden..

Idag står jobb på schemat 6.45-15.45, sen löpning med Mariehem 17-18 och sen häng hos Sofia:)


Laddad till tänderna!

Bra dag på jobbet, kort lunchrast och ingen fikarast.. men vad gör det när man ändå har världens bästa jobb. Jag börjar komma in i tempot nu och rutinerna, fan vad kul det känns!!

Sitter nu hemma hos mor och far och väntar in bilen. Ska till Nolia och springa 400m intervaller med Nicke på bana sen kl 19 testa Mariehems A-lag, med ett Yo-Yo test ;)

Annars äre inte mkt mer som händer i mitt liv.. full rulle och det är helt underbart!!

Let´s go!


Marchin on (OneRepublic & Timbaland)

Det är nästan så att jag numera kan känna mig som en riktig sjuksköterksa när jag jobbar.. Ju mer trygg och säker jag blir ju roligare kommer det att bli :)

Får min första riktiga lön imorgon.. bara halva iof.. och det var 9200kr?!!? helt sjukt, har aldrig ägt så mkt pengar på länge :P

Blev 14,5 km löpning idag, lugn distans..

Imorgon ska jag köra intervaller på Nolia med Nicke. Sen köra YoYo test med A-laget. Men flörst jobba dag!!

Nattiantti

Här nedan ser ni min underbara familj!!


Torsdag 26/1

Helllulu.

Sitter med träningskläderna på och ska strax ut och springa.. blir att springa ute idag med, sen kanske svänga förbi Nolia och säga hej till pappsen som är där och löper med UIK tjejerna. Enligt min mobil är det -19 grader ute? men det kan itne stämma för på yr.no står det att det är - 15 så det tror jag mer på..

Sov till 8 imorse, somnade 23 igår.. brabra, 9h sömn, inte illa pinkat. Har ätit frukost och skrivit lite i mina nya kalendrar ;)

Jobbar kväll idag, börjar 13 slutar 21.45.. och dag imorrn 6.45-15-45.. bara att köra!



Sommmarr.. bara ca 3h mån kvar

Väntar in min lilla lön.. för visst får man det nu?

Har beställt hem dessa snygga örhängen från http://jfr.webb.se/..



jag som har alldeles för lite smycken.. ;)

En jävla bra dag!

Har tvättat, gymmat, lucnhat med mammsen på TC och fikat med fina Emelie på Kafe station! SKönt att få prata av sig lite sjuksköterskor emellan ;)

Sen även gjort en del ärenden på stan.. köpt en kalender för jobb och annat viktigt, en träningskalender och en medicinbok + tops på H&M... fan vad vuxen jag börjar bli!!

Träningen med MFF blev inställd pga pappas fotbollsklasser så nu ska jag strax möta upp Niklas för ett lugnt distanspass :) hoppas jag inte förfryser arslet av mig..


Baksmälla

" Borde dricka vatten, borde gå och lägga mig, men kanske inte riktigt än.."

Fyfan vad skönt att vara ledig imorrn!!!! Min lilla helg :P

Jobbade dag idag, 5 intag, 1 utskrivning och 5 provtagningar + en hel del annat.. Det är fortfarande sjukt mkt.. men en del grejjer börjar iaf falla på plats nu.. 3 dagar kvar av inskolningen.

Sprang till IKSU och körde 24 min i 3,50min/km fart på bandet, sprang hem till Teg (4,3km).


Duschade, åt mammas mat, handlade och bokade tvättid för imorgon (kl 07...)


Och sen har jag suttit här i soffan i typ 2-3 h och itne gjort ett piss.. såå jäkla skönt.




För min lön ska jag köpa en sån här ;)



Tänk och köra till och frn jobbet med denna ;)

Söndag eller snart fredag?

Man blir helt dagavild (heter det så?) när man jobbar helg.. känns som en tisdag eller torsdag idag..

Lugn dag på jobbet, inskolningen går bra nu. Jag hinner det jag ska och idag fick jag även hjälpa till på andra sidan!
Fina kollegor och underbara patienter. Bara att få mina patienter att le eller skratta gör mig alldeles varm och glad, så lite gör så jäkla mkt..

Hade gott om överskottsenergi efter 19 fikaraster på jobbet så drog mot IKSU för att köra ett distanspass, blev 15 km på löpband.. benen sprang av sig själva tror ja.. skönt.
Sen hem mot Teg.. där jag hade en påse full med mat hängandes på mitt dörrhandtag. Min kära mor är fin hon :)

Har inte gjort mkt ikväll förutom att läsa lite om PICC-line, CVK, Venport, Venport-powerport, Venport -powerport-a-cath, Cytostatikabeh... osvosv.. och sett Solsidan såklart :D

Nu ska jag snart sussa!!

Jobb imorrn med.. 6.45-15-45 sen ledig tisdag.. 4 inskolningsdagar kvar...


Godmorgon!

Väckaren ringde 05.10 imorse.. hade tänkt mig att jag skulle gå till jobbet för att se springa hem.. Men yr.no visade -16 grader så jag skiter i det.. cyklar ist och kör på IKSU i em.. jävla kyla

Igår var det en lugn och skön kvälll, följde med Sofia och fikade hos Linnea och Jonathan som fyllde år, sen blev det ryggläge i soffan med lite godis:)

Idag äre jobb på schemat 6.45 - 15.45, efter det löpning på IKSU och sen återigen rygggläge i soffan ochsåklart se SOLSIDAN :D

Det har varit relativt lugnt den här helgen, så jag har varit självgående och hunnit med allt jag ska göra, känns bra. Idag blir nog också en lugn dag.. men imorrn har vi 5 intag, blir en utmaning men det ska gå..


Amalia och jag, den jäkeln är i Spanien nu.. fusk


Soffan och jag

Det går bra nu!

Fatta!!!

Jag är färdigutbildad sjuksköterska
Jag har ett heltids vik.jobb fram till 31 augusti
Jag har en fin lägenhet
Jag kan göra det jag älskar när jag vill, dvs springa!!
Jag är frisk och har en frisk familj och friska underbara vänner!

Såja.. ville bara säga det!

Livet leket mina vänner!


21 januari och thailändarna is back!

Sitter med kaffemuggen i ena handen och medicin boken i andra.. fast inte nu såklart, när jag skriver.

Hämtade mina föräldrar på flyget för en liten stund sedan, nu är pappa på jobbet och mamma stack direkt iväg och handlade så hon hinner göra lunch åt mig innan jag ska iväg och jobba :P skönt att bli uppassad en sista gång.

Var på IKSU tidigt imorse för att hinna träna innan jag skulle hämta dom. Hade tänkt att köra intervaller, men mina sega ben iville inget annat än att köra distans.. så blev ist 15 km distans på löpbandet (kan vinterhelvetet försvinna så man kan springa ute utan att förfrysa sig).

JObbar som sagt kväll idag, dag imorgon, dag söndag och dag måndag sen ledig tisdag.. Puuh lång helg. Nu ska jag banne mig gå med en duktig sjuksköterska som kan förklara saker och inte stressar ihjäl en. Sover på Teg från och med ikväll :)

Nej dags att läsa oå lite mer om cancer och sjunka ner i soffan ett tag iaf, kaffet kall(n)ar!



Vad äre med Marres min?! :P

LEDIG!!

Skönt med en ledig dag, kan behövas!
Har hitills:
- Ätit frukost
- Städat
- Tränat ( 15 km distans)
- Handlat
- Lagat mat (matlådor)
- Duschat
- Ätit
Och nu återstår:
- Gå till stan för att hämta min cykel
- Lämna lite grejjer i lägenheten så jag kan bo där från och med imorgon
- Träna damlaget (löpning ute i -16!)
- Läsa på lite om Onkologi (om jag orkar)
- Sen bara ligga i soffan och slappa med lite godis

Skönt att höra att jag inte är ensam om att vara förvirrad och förstörd efter några dagars inskolning.. jag ska banne mig fixa det här..



Nästa helg springer jag DM i 3000 m ;)

Sug mitt arsle..

vad mkt det är man ska hinna med och kunna.. idag fick jag 10 min lunch och sjuksköterskan som skulle va med mig fick ingen.. allt var kaos.. två cytostatika behandlingar skulle startas och odlingar tas m.m... dessutom glömde hon att köra igång spoldroppet, så det kunde gått illa.. Känns väl sådär när en erfaren sjuksköterska som jobbat på onkologen i typ 20 år inte ens hinner med.. men vi alla är väl mänskliga?
yeah yeah.. det ska gå det här! Jag får fasen koppla in ett näringsdropp på mig själv medans jag jobbar så skiter jag i alla raster så kanske jag hinner med det jag ska .. :P haha..
Nu ska jag snart löpa.. Nolia är tydligen upptaget så vi ska mötas upp på IKSU ist.. frågan är om jag ska springa ute eller inne?? Hmm.. - 14 ute nu.
Avatar Malin

Dag 3

Godmorgon, hatar verkligen att stiga upp 05.30.. imorse kändes det som att jag knappt sovit något.. fast jag ändå sovit typ 7h.. iof äre för lite men alltid något.

Har nyss fikat lite frulle och dricker mitt kaffe nu, svinkallt här hemma på Mårdis.. sitter och småfryser.

Tar bilen mot jobbet om några få minuter.. måste hinna läsa på några nya patienter i lugn och ro, börjar 06.45.

Efter jobbet blire att löpa till Nolia och köra några lätta intervaller tillsammans med 2 andra tjejjer, sen kl 20 kommer mina vänner till mig på Teg ;)

Nej nu kör vi!


Revansch!!

Jajjemen.. idag var det inga som helst problem att springa 36 min i 4 min/km fart = 9km..benen bara pinnade på av sig själv!! Så underbart det var.. MATEN OCH VILAN gör så förbannat mkt!
Åt stadigt till frukost idag vid 06, macka och frukt till förmiddagsfikat, nudlar och kyckling till lunch och macka och banan till mellanmål.. sen orkade jag springa hur bra som helst :)
Nu har jag tryckt i mig lite middag, tonfiskröra och spagetti för er som undrar ;)
Ska strax träna MFF:s damer.
Åh just det.. idag var min ANDRA dag på jobbet.. är dubbelt så erfaren om man jämför med igår.. ;) men fortfarande SÅ SJUKT MKT KVAR ATT KUNNA! Kiss..

Första dagen avklarad, tack för den!

Min hjärna är sprängd.. jävlar i min låda vad mkt det är man ska hinna och kunna och planera och dokumentera och utvärdera och blablabla.

Tur jag inte blev lämnad helt själv första dagen iaf.. trots att vi var två som hjälptes åt idag med 6 patienter så tog det ändå sin lilla tid.. antibiotika, näringsdropp, injektioner, sätta nål, ge sondnäring, dela läkemedel, ronda, dokumentera, ta prover.. ja you name it..

Jag vet då vad jag har att göra på kvällarna eller de dagar jag är ledig.. LÄSA PÅ ännu mer!!

men det är första dagen.. har hört att den är värst.. och min var inte så farlig, gjorde inget fel iaf ;)

Nu ska malin sussa. imorrn börjar jag 6.45 efter jobbet ska jag ta nya tag med 36 min i 4 min fart..  om kroppen vill. Sen på kvällen tränar jag MFF. Fullt upp, men det är så jag vill ha det !

Nattinatti


Mycket ego bilder nu.. men har tyvärr inget annat eller någpn annan jag kan fota hör.. eller jo Tiger ..

Let´s go!

Nu sticker jag mot jobbet!! Ska möta upp min blivande kollega Lina först och samla lite kraft och mod ;)

Träningen gick ruttet imorse.. vaknade 2 h försent så hann bara trycka en banan innan löppasset (36 min i 4 min/km fart).. kändes bra i 6,5 km sen dog benen.. klev av bandet, stretchade pch körde dom sista 2,5 km sen joggade jag ner lite. Inte så konstigt kanske.. ska man springa långt och fort kommer man itne så långt på en banan. Planen var att äta frukpst ca 2 h innan..

Tar nya tag imorrn!

Nu måste jag skynda mig !!!


Nervös så jag spyr

Har varit igång hela dagen.. från när jag vaknade till nu.. bara för att inte hinna bli nervös för imrogon och för att jag vill utnyttja min sista lediga dag så mycket osm möjligt.

Vaknade 09 och gjorde frukost, diskade och plockade undan,  tog på mig ytterkläder och skottade balkongen samtidigt som ja borstade tänderna.. en yrvaken granne öppnade sin balkongdörr och stack ut skallen och undrade säkert vad fan jag höll på med.. haha..  " Åh fan.. tja" fick han fram.. en ung, småsöt kille i typ 25 års åldern.. trevligt.

J blev less och undrade vad jag hade för fel.. haha.

Amalia och jag tog oss en utflykt till Media Market, jag köpte en röd snygg kaffemaskin och Amalia köpte en sån dör högtalare till hennes Iphone :)

Kvällen igår var riktigt rolig, jag, Amalia och Kalle gjorde Alle ;)

Dagens träning.. lugn distans och stretch

Morgondagens träning.. 1 passet från Kenyanska programmets andra vecka.. 36 min i 4 min/km fart.. = 9km!

Ikväll har jag fördrivit lite tid framför TV:n tillsammsn med Tiger, godis och Magnum glass! Inte helt fel.. snart ska jag sussa sp jag är pigg och alert inför imorgon... MIN FÖRSTA DAG SOM SJUKSKÖTERSKA!!!!!!!!!



Jag älskar photo booth som ni kanske märkt? lika mkt som jag älskar farfars halsband som jag jämt har på mig!

The time (Dirty bit(ch)

Nu sitter jag och Amalia oc h laddar inför kvällen!

Har nyss tryckt magarna fulla med Great Eastern mat.. "Middag för två", förrätt, varmrätt pch efterrätt.. inte helt fel!


Godmorgon!

Vad trevligt det var igår :) Maten var rätt god men man fick väldigt lite mat så var sjukt hungrig när jag kom hem..
Middag med tal, snapsvisor och lite underhållning, sen kom Amalia och Hannah på eftersläppet och kvällen blev ännu trevligare :)
Nu ska jag strax JOGGA iväg mot Nolia i -24 grader.. fyfan! Tränar damerna kl 10 och vill köra lite själv innan.
Jag saknar värmen!!!

Let´s get it started!!

Mot Examensfesten!!!!

Nu ska jag cykla iväg i kylan (-15) mot äpplet !! Fiifan



Klänningen får ni se senare..

Tjing

14 januari och dags för sjuksköterskeexamens fest :D

Godmorgon!

Har redan joggat 8 km, ätit frukost, duschat, packat ihop det sista av mina kläder som jag har kvar här på mårdvägen och ska strax mot stan en sväng och sen förbi min fina lägenhet på Teg och grejja lite :) Den är så himla fin och jag trivs verkligen hur bra som helst!

Bryggargatan 3 B ;) Kom förbi och fika vettja! (fast ta med er fika, har tyvärr inget :P)

Idag kommer bli en grym dag också.. ikväll äre ju som sagt dags för våran examensfest på äpplet.

Middagen börjar kl 18 med fördrink och senare på kvällen kommer mina fina vänner på eftersläppet :) Såg att vi kommer bli ett stort gäng.. 200 pers på middagen och över 100 anmälda på eftersläppet, kung !



Vi får fira när ni kommer hem :)

Vilken kväll och vilken klass!  Farfar, fa...

img_6656 (MMS)

Vilken kväll och vilken klass!  Farfar, faster, kusin och Roger och Eva kom för att gratta mig:) vad kul!! Fick jöttefina presenter, smycken, blommor och pengar!!! Farfar började gråta, han är så söt!


Ready steady go!

Gick bra att löpa.. benen var lite små sega, inte van att springa fort efter några dagars vila och lunkande. men snart ska jag va på G igen!

Farfar var förbi nyss och fikade samt lämnade en present, halsbandet på bilden :) Så fint!

Nu ska jag fota mig.. sen mot skolan! Det värsta är att nu kommer jag se värsta piffad ut på mitt ID-foto så patienterna kommer inte känna igen mig på fotot sen när jag börjar jobba :P haha.. eller så kommer folk skratta åt mig för att dom tror att jag piffat upp mig för ID-fotot.. vilket jag såklart inte har ;)


Dagen med stort E...

IDAG TAR JAG MIN EXAMEN, SJUKSKÖTERSKEEXAMEN!!!

Grattis till mig!

Ska städa undan lite här, tvätta, laga mat till farfar som kommer efter lunch och sen träna. Blir lite backträning idag, med lite längre vila. Ska testa och se hur det känns, förkylningen känns mkt bättre :) Låter kanske inte så men känns så..
Kl 14 kommer farfar
Kl 15 ska jag ta ett nytt ID-foto
Kl 16 ska vi samlas på skolan
Kl 18 börjar ceremonin!! (kom ni som vill, vi håller till inne på Aula Nordica!)
Tjohoo..
Nej dags att städa lite.

Imorgon smäller det och på fredag gäller det!

Nyss hemkommen från middagen med klassen, vi åt taccobuffe på Balder, grymt gott!
Check this out:

http://www2.idrottonline.se/IFKUmea-Friidrott/Arkiv/Nyheter/Egnanyheter/RapportfranThailandTrainingCamp/

Nu ska jag snart krypa till kojs.
Snacka om söt, aporna från ap-ön!

Examensklänning CHECK, nya jeans CHECK (?)

Sådärja en finfin klänning köptes på D&D, halva priset dessutom, king! En svart klänning med volanger fick det bli..

OCh sen ett par nya jeans från Dixi.. jag var bara tvungen att testa dom och självklart så satt dom perfekt. Ett par "boyfriend" jeans.. lite loose fit, men grymt sköna, nästan skönare än tights ;) de ni.. från och med nu ska jag börja använda jeans! Det är jävligt snyggt!

Tittatitta.. Miss Sixty var det visst



Vilken av dessa örhängen ska jag ha imorgon?? (Det i högra örat har jag gjort själv;)


EGO... (Beyonces: I am.. grym skiva)

Godmorgon.. eller goddag kanske. Har varit uppe sedan kl 07.30. Sover typ 9-10 h per natt numera, det är bra, jag följer mitt nyårslöfte emd andra ord :) Ska bara hålla dom andra punkterna också, kost, vettiga prioriteringar, mindre dejting ;P haha

Idag känns det lite bättre med förkylningen än igår, men vågar inte köra intervaller idag, kanske imorrn, FÅr bli styrka eller lugn disans.

Har städat lite här hemma och skickat en rapport om mitt träningslöger i Thailand till IFK Umeås hemsida :) så där kan ni sen läsa :)

Ska snart bege mig mot stan för att kolla in utbudet av lite finare kläder.. sen ikväll blire middag med klassen!

Kan ni fatta imorgon tar jag min Sjuksköterskeexamen?!?! Jag.. som färdig sjuksköterska.. shit!



Snyggmamma på stranden i Thailand.. hittade bilden på Springtimes hemsida!

Mindre förkyld.. YES

Det märks faktiskt att jag blivit ett år äldre.. är mkt klokare och bättre på att lyssna på min kropp! Sprang aldrig tävlingen igår, kollade på ist. Kändes riktigt ovärt att riskera att bli ännu sjukare coh vara borta en längre tid pga ett lopp.

Det var 14 som sprang igår, 3 tjejer. Bästa tjejen sprang på 11,04, 2:an på 11,42, 3:an på 12.34. Om jag inte varit sjuk och behållit samma form som jag hade i Thailand hade jag kanske sprungit på 10,40. Men snart är jag tillbaka igen.

Idag blir det lugn träning som står på schemat, jogg och lite styrka. Halsen känns mkt bättre och kroppen känns piggare, bara ltie snorig.

Igår när jag kollade på tävlingen hamnade jag bredvid en äldre man som grattade mig för mina frmagångar och sa att jag var IFK:s nya stjärnskott.. samt berättade han att han själv var/varit aktiv i IFK Umeå sedan dom startade nästan. Han har/haft rekord i sträckorna från 800 m och uppåt.. det tog ett tag men sen fick jag veta att mannen jag snackade med var Karl-Uno Olofsson, en gammal legend.

Hittade det här på IFK Umeås hemsida.

10 bästa männen genom tiderna i klubben

3000 m

1    Bengt Persson    7:57.8    1968
2    Karl-Uno Olofsson    8:13.0    1966
3    Lars-Gunnar Skoog 8:26.61    1983
4    Jörgen Marklund    8:27.59    1996
5    Curt Åström    8:28.0    1967
6    Harry Westman    8:32.6    1966
7    Tony Berglund    8:33.46    2005
8    Tim Kerro    8:33.68    2005
9    Nils-Gustaf Lundgren    8:34.6    1984
10    Kristoffer Österlund    8:36.02    2007

5000 m

1    Bengt Persson    13:48.6    1968
2    Lars-Gunnar Skoog 14:33.86    1983
3    Micael Ågren    14:33.88    1979
4    Nils-Gustaf Lundgren    14:39.38    1984
5    Kristoffer Österlund    14:46.99    2007
6    Karl-Uno Olofsson    14:47.1    1965
7    Rikard Hedelin    14:52.38    2000
8    Valdi Ingthorsson     14:54.51    1993
9    Peder Renman    14:54.78    1981
10    Stellan Eriksson    14:55.4    1971

10 000 m

1    Bengt Persson     29:36.2    1966
2    Lars-Gunnar Skoog 30:44.49    1987
3    Rikard Hedelin    31:02.16    2000
4    Kristoffer Österlund    31:03.18    2007
5    Tony Berglund    31:05.44    2003
6    Peder Renman    31:07.0    1982
7    Nils-Gustaf Lundgren     31:07.0    1984
8    Ludvig Edman    31:14.75    2001
9    Micael Ågren    31:18.91    1980
10    Anders Hemmyr    31:25.62    2000

Halvmaraton

1    Kristoffer Österlund    1:07:06    2009
2    Anders Lundgren    1:07:34    1989
3    Per Johansson    1:07:43    1988
4   Lars-Gunnar Skoog 1:07:49    1987
5    Mikael Hill    1:08:02    1986
6    Benny Isaksson    1:08:05    1988
7    Ludvig Edman    1:08:17    2001
8    Bo Engdahl    1:08:35    1990
9    Tony Berglund    1:09:08    2008
10    Jörgen Marklund    1:09:33    1987

Maraton

1    Kristoffer Österlund    2:20:06    2010
2    Per Johansson    2:28:41    1988
3    Anders Lundgren    2:30:03    1988
4    Lars-Gunnar Skoog 2:30:20    1984
5    Sten Dahlbäck    2:31:15    1984
6    Jan Ankervold    2:32.13    1982
7    Lars Björnfot    2:32:53    1988
8    Erik Persson    2:33:42    1982
9    Bengt Wikström    2:35:08    1985
10  Bertil Wennström    2:36:14    1980

Och vem finns med på varenda lista om inte min egen far :) Stolt dotter!

ännu mer Thailand..



Mathias lär mig att äta krabba

Thailändaren vill ha ihjäl Marre med sina naglar..


Jag fick pris på "pricka tiden" tävlingen

vi sprang lite intervaller

vilade på stranden

firade nyår

besökte Koh Tahlu (tror jag)


tog båten och besökte ap-ön (den där ön på bilden, gubben med morgonstånd, haha)



gick ner i Tempelgrottan


övade in lite Yoga poser

och sen sa vi hejdå till mamma och pappa och Thailand

Förkyld... fiifan

Var riktigt trött igår, somnade i soffan 19.30, vaknade 20.45 och gick sen och borstade tänderna och la mig direkt i sängen och sov till 07.. sjukt. Vaknade upp hyffsat pigg men snorig och jävlig i halsen.... helvette

Ska känna efter på uppvärmningen om det går att springa fort idag, vill hellet inte riskera nåt.Vore ovärt att tappa 1 -2  veckors träning pga att förkylningen blir värre. Men den kan försvinna innan kl 18.. vi får se

Idag ska jag träffa min chef på Onkologen och skriva under några papper, samt ta ID-foto. Sen har vi möte med klassen för att gå igenom examensfesten åså..

Inskolningen börjar på måndag 17/1.. alltså om en vecka och inte imorgon, skönt!

Ska försöka flytta lite idag också :)

Nåja.. upp med hakan Malin, nytt år och massa roliga saker att se framemot.. en liten förkylning ska inte förstöra.. finns folk som har det värre :P

lite bilder..








wohoo

Uttråkad, ledig, less.. (tät i ena näshålan)

Uscha.. snöblandat regn vaknar man upp till, inte 30 grader och sol som i Thai. Inte bara att ta på sig bikinin och gå ut.. utan är världens projekt för att klä på sig alla kläder och sen gå ut.

Nej jag tar bilen till IKSU idag, vägrar springa ute. Arsel

Igår gick vi ut, men jag var riktigt trött och magen var inte med mig så tog bilen hem rätt tidigt. Idag känns det mkt bättre, utvilad och rätt pigg. Vaknade med Tiger runt skallen :P

Min plan för dagen är att:

- Träna lite lätt (tävling omorrn)
- Handla
- Flytta
- Laga mat (wokad kyckling, grönsaker och nudlar.. haha thaimat)
- Flytta

Men allt känns så jobbigt, kan någon lyfta på min röv och köra mig till IKSU så börjar vi där..?



Trött kropp

orkar inte skriva så mkt.. ska snart sova lite så jag orkar vara vaken ikväll.

Har flyttat lite grejjer idag och skottat min balkong och tränat.. kroppen känns seg. Inte så konstigt kanske..

Lite bilder.. vill tillbaka, det var så varmt och härligt :)



Den här ormen hittade vi inne i restaurangen

here we go

Jäkla jetlag

Vaknade halv 5 imorse och var pigg... tvingade mig själv att ligga kvar till 05 iaf.. sjukt drygt.

Har iaf ätit frukost i lugn och ro och ska snart iväg och lämna lite grejjer i min nya lya på teg ;) sjukt fin!

Sen blire löpning på Nolia, först själv för att testa vilka skor jag ska köra i, sen med Mariehems damlag.

Ikväll ska jag umgås med "familjen", middag och utgång står på schemat (kör redbull och vatten såklart). Känns skönt att vara hemma faktiskt, var så kul att få träffa mina bästa vänner igår, pollykladdkaka, godis och popcorn bjöd dom på :)

Nej hörrni.. upp och hoppa. Här är  ledarna för Springtime i Thailand..



Och om ni inte har sett våran uppvisning så gör det, vi var grymma ;)

Sittter på Arlanda i väntan på flyget mot UMEÅ

6 TIMMAR KVAR........

Anus.

Gick tydligen inte att åka med något tidigare plan enligt en väldigt otrevlig dryg turk.. skulle isåf få betala 900 kr extra. Då fick det va.. 900 kr är mat för ett bra tag.. eller typ en vecka :P

Usch vad tungt det kändes att lämna Thailand, hotellet, alla härliga personer och ledare och s¨klart mamma och pappa. Vilket paradis jag har varit på, kommer inte fatta det riktigt förrän jag komemr hem och kollar på alla bilder och filmer. Det här kommer jag att leva länge på :)

Har försökt att lägga upp filmen nu men dom här datorerna verkar inte vilja samarbeta emd mig så får fixa det när jag kommer hem!

Suck.. vad ska jag nu pilla med i 6 h?

Lyckades sova ca 8h på planet tack vare Peppes superpiller. Vaknade 09 thailändsk tid och 03 svensk tid och var hur pigg som helst.. Kommer somna tidigt ikväll.

Nu vill jag bara hem till mina kära vänner!!!! och min bil (pappas), min nya lägenhet och till svenska maten.



Jag älskar er!

Idag åker vi hem..

Känns trist.. tror vädergudarna sörjer lite också för det är mulet idag med, igår var det också mulet nästan lite åska i luften.

Har nyss avverkat 14 km lugn distans och väntar på att brodern ska vakna så att vi kan äta frukost.

Igår gick det faktiskt bättre än förväntat på "pricka tiden" - tävlingen.. eler min tid 15,20 som jag hade skrivit upp på 4 km prickade jag inte.. utan sprang iställer 46 sek snabbare.. nämligen 14,34. I motvind och på stranden som dessutom var mjuk. Kroppen börjar komma igång nu.

Läste på IFK Umeås hemsida att Jenny Jansson skrivit på för våran klubb, det innebär att vi kommer kunna ha ett rätt bra stafettlag och jag får en jättebra träningskompis :D Vi möts redan på måndagkväll när det är dags för Vintercupen 3000 m. Jag ska försöka satsa på 10 min 30 sek.

Jag vill va kvar här i värmen, men samtidigt ska det bli skönt att komma hem till mina fina vänner och min nya lägenhet på Teg :D och min examen.. mitt nya jobb..... SHIIT!

Nu jäklar äre nytt år.. 2011, vilket jävla bra år det kommer bli och vilken jävla bra start jag har fått.


Jäklar vilken underbar resa jag har fått vara med om, med världens bästa familj!










Denna resa börjar lida mot sitt slut..

Har varit rutten på att uppdatera nu på slutet, men har inte haft "tid", njuter av dom sista dagarna här och det har varit fullt upp med utflykter, föreläsningar och grejjer.

Iförrgår var vi på en snorkelutflykt och igår på en båtutflykt där vi fick mata små söta apor och besöka ett tempel nere i en grotta.. grymt häftigt.

Snart äre dags för "pricka tiden", på sträckan 4 km. Jag har satt en tid på 15.00 min. Vi kommer att springa på stranden nu kl 16.. tyvärr äre jävligt blåsigt och stranden verkar tyvärr inte så hård..



Heyhey

Nyss hemkommen fran langpasset, 16 km lopning! Kallas aven for sotvatten trasket.. man springer over ett berg, ratt haftigt men grymt jobbigt. Jag och min loparkompis Peppe korde aven 10 snabba 1 minutare i 2,40 - 3,05 min/km fart.. ar helt slut. Ska bli gott med buffe mat snart :)

Imorgon ska vi pa en batutflykt och snorkla kring en o. Blir haftigt, ar lite skraj dock for alla fiskar.



Alla ar helt underbara har, jordnara och trevligt folk.

Ledarna ar ocksa grymma, spec Susanne (marathonloparen & sjukskoterska ocksa :) Verkligen en forebild!

 


Gott nytt ar!!

2011 nu alltsa.. jaklar!

Ska summera mitt 2010 sen nangang, inte sa latt nu nar 19 andra koar pa denna dator.

Igar var en fantastisk dag. Sprang ett jattebra loppass med en av loparledarna, Peppe!
1 a passet pa mitt 4 veckor langa Kenya program, 48 min i 4,30 min/km fart var det tankt, men det slutade med att vi holl 4,04 min/km fart i snitt.. hannn springa 11,8 km pa 48 min. Vi sprang forsta milen pa 39 min 30 sek. Anda sjukt.. och det kandes typ latt.. dessutom sa sprang vi kl 14.30 nar det var over 30 grader i skuggan..

Maste bara fa skryta lite :P

Kvallen var ocksa kung och lugn.. vi visade upp en Michael Jackson dans for hela hotellet + massa annat folk coksa! Skitkul, ska visa er sen!


RSS 2.0